KÖP SÄSONGSKORTET! ENDAST 500 KR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Lidingö Basket
KFUM Lidingö Basket - Aros Basket
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 oktober, 15:00
Plats:Hersby
Herrarna tog sin första seger för säsongen efter drama
2023-10-30 09:45

Herrarna tog i Lördags sin första seger för säsongen i hemmapremiären mot Aros Basket men det var en seger som satt långt inne. Med endast tre sekunder kvar satte Oscar Granath två av sina sju poäng i matchen, vilket innebar två poängs ledning via ett väldigt svårt avslut från halvdistans med försvarare hängandes över sig. 

Säsongspremiär hemma i Hersby för herrarna efter två raka inledande förluster i seriespelet gav ganska ovissa förväntningar. Var står egentligen herrarna just nu. Men det var ett väldigt taggat herralag som klev ut på parkettgolvet och stängde igen butiken inledningsvis. I hela åtta minuter höll man Aros poänglösa men utdelningen framåt var skralt och själv fick man endast i sju poäng innan Aros bröt sin poängtorka. 

 

När Aros väl gjort sina första poäng släppte deras skrala utdelning och det var gästerna som tog tag i taktpinnen. Båda lagen hade förvånansvärt svårt att få i bollarna men matchen var jämn med liten fördel för gästerna. Först när gästernas ledning för första gången nådde tvåsiffrigt en bit in i den fjärde perioden 45-55, hände något med hemmalagets offensiv och plötsligt började skotten utifrån trilla i.

 

Efter en riktigt bra andra halva av fjärde perioden gick herrarna inte bara ikapp utan också förbi och pltösligt var det gärsterna som jagade. Med 22 sekunder kvar tog Lidingö sin sista Timeout i ställningen 69-69. Oscar Granath som annars hade haft en ganska anonym tillställning utifrån vad vi är vana med klev fram när det gällde. Efter ett svårt avslut satte han det avgörande skottet och tog Lidingö till ledningen 71-69 med endast tre sekunder kvar. Aros lyckades knappt få kontroll över bollen i sitt sista försök att utjämna eller vinna och första segern för säsongen var ett faktum. Skönt för herrarna som nu åker till Umeå nästa helg. Umeå ligger i mitten av tabellen och det blir ytterligare ett prov för herrlaget som nu har blicken inriktad mot toppen av tabellen.


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer