DAGS ATT ANMÄLA SIG TILL SOMMARENS LÄGER FÖR ALLA SPELARE FÖDDA 2014 OCH TIDIGARE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Lidingö Basket
Bra spel men blandat resultat för damlaget
2024-01-15 10:37

Damlaget inleder 2024 i ett matchstim med fyra matcher på åtta dagar. Först ut var Östersund hemma och serieledaren Tureberg borta. Två matcher med väldigt olika karaktär, men Lidingö visade samma förstklassiga inställning i båda matcherna.

 

Lidingö började lördagens match mot Östersund med intensivt försvar och visade full respekt för Östersund som tyvärr saknade de flesta av sina dubbellicenser denna helg. Lägg till att Hanna Skarman visade sin snabbhet och genom att vara först upp på offensiv planhalva varje gång drog hon sönder Östersunds försvar. Matilda Salén är tillbaka i truppen efter att ha jobbat utomlands större delen av hösten, och med henne har Lidingö ytterligare en smart pointguard med fighterinstinkt att tillgå.

 

Lidingö var ganska överlägsna och hade möjlighet att både låta alla tio spelare skina, samt att testa lite olika spelsätt. Alla i Lidingö gjorde poäng och tog returer, och både Astrid Ericsson och My Andersson gjorde sina bästa matcher i Basketettan. Östersund ska ha en eloge som fortsatte att kämpa, och inte minst Signe Eriksson och Ida-Lovisa Gyllebring (född 2008!!) i motståndarlaget visade mycket fint spel.

 

”Jag tror att hela laget kände att det var en otroligt kul match mot Östersund, inte för att vi vann, utan för att alla visade en grym attityd och verkligen gjorde sitt bästa oavsett vad det stod på tavlan. Att slänga sig mot parketten för att hugga en lös boll när man leder med 40 gör man bara om man älskar den här sporten och sitt lag”, kommenterar Pia Rosin, coach Lidingö.

Returmötet mot Tureberg var en helt annan historia. I höstas vann Tureberg med 54-91 i en match där Lidingö inte lyckades stoppa vare sig fastbreaks eller pick och rull-anfall. Tureberg leder Basketettan och har visat sig svårslagna i år.

 

Söndagens match var mycket jämn och även om Tureberg gjorde små ryck så lyckades Lidingö komma igen via starkt försvarsspel och smart anfall. Lidingö vann returtagningen (36-42), hade kontroll på turnovers (20-20) och var helt överlägsna i steals (9-17). Men trots att laget kom till bra lägen så hade Lidingö svårt att sätta bollen. Matchen vägde fram till början av fjärde perioden då Tureberg gjorde en 12-2 run som inte Lidingö kunde hämta igen. Slutresultatet blev 65-51.

 

”Vi är nöjda med såväl det taktiska genomförandet som vår attityd defensivt. De saker vi pratat om att vi skulle rätta till efter förra matchen löste vi med bravur. I anfall kom vi till bra lägen, trots att Tureberg spelade intensivt försvar och uppenbart hade scoutat våra favoritspel. Tyvärr var vi lite osams med korgarna, men så länge vi spelar bra känner jag mig nöjd och trygg”, avslutar Pia.

 

Statistik från Lidingö-Östersund
90-35 (20-5,19-13,25-14,26-3)

Karolina Tellman 15p, 12r, 4as, 5st
Varja Henriksson 15p, 6r, 7as, 4st, 1block
Matilda O’Connor 14p, 9r, 4as, 4st
Andrea Bolstad Raa 14p, 4st
Emma Edenbert 10p, 4r
My Andersson 8p
Astrid Ericsson 6p, 5r, 3as 1block
Hanna Skarman 4p, 6r, 1block
Matilda Salén 2p, 6r, 4as, 3st
Rebecka Wernolf 2p, 3r, 3as


Statistik från Tureberg-Lidingö
65-51 (15-15, 17-13, 11-11, 22-12)

Varja Henriksson 15p, 3as
Andrea Bolstad Raa 10p, 3r, 9st
Karolina Tellman 8p, 14r
Matilda O’Connor 7p, 8r, 7as
Emma Edenbert 5p, 3as
Amanda Forrsgren Ögren 3p
Hanna Skarman 3p
Matilda Salén 4r
My Andersson 2r
Ida Thörnqvist
Rebecka Wernolf

 
Våra sponsorer